Haberler

            Sena Vakfı yeni dönemine yoğun bir katılımla gerçekleştirilen “Açılış Programı” ile başladı. Programda heyecan tazelemesi yaşanırken yeni tanışmaların bereketi de hissedildi.

“Açılış Program”ı gönüllerin şifası olan Kur’an’ımızın Mü’minun Suresi’nin 1-11. ayet-i kerimelerinin aşır olarak dinlenmesiyle başladı. Bu on bir ayet-i celile ile bütün mü’minlerin ortak derdi ve davası olan Allah’ın razı olduğu hayat ve kimlik hatırlanmış oldu.

Dinlenen ayet-i kerimelerin ardından Sena Vakfı Genel Sorumlusu Hafsa Bilgin, “Açılış Konuşması”nı yaptı. Konuşmasında katılımcılara davete icabetlerinden dolayı teşekkür eden Hafsa Bilgin, şu başlıklara değindi:

  • Ümmet-i Muhammed olarak ihtiyaç duyduğumuz husus; kulluğumuzla, kardeşliğimizle, namazlarımızla mutlu olmak ve mutluluğu iliklerimize kadar hissetmektir.
  • Rabbimiz’in bizden beklediği zor zamanlarda ayakta durabilmektir. Zor zamanda ayakta durabilmenin en net formülü; dostluk, kardeşlik ve muhabbettir.
  • Hedefimiz; büyük büyük çalışmalardan öte el ele verilmiş, samimi çalışmalar gerçekleştirebilmektir.

Açılış Konuşması’yla oluşan içten ve samimi ortam, bu sene yeni başlayacak veya devamlılık gösterecek faaliyetlerin görseller eşliğinde tanıtılmasıyla daha sıcak bir hâl aldı. Eğitim Birimi Sorumlusu hanımefendi faaliyetlere katılmak isteyenlere ön bilgi niteliği taşıyan “Tanıtım Konuşması”nda ;

  • Medyenli İki Kız Hanım Davetçi Okulu
  • Ramazan Programları
  • Arapça Çalışma Grubu
  • İhtisas Programı
  • Hanım Çalışmaları
  • Riyazü’s Salihin Okumaları
  • Hür Yürekli Gençler Üniversite Çalışmaları
  • Elif Elif Dergisi
  • Sosyal Etkinlik Çalışmaları başta olmak üzere on altı çalışmanın bilgilerini paylaştı.

Her amelin bir niyeti ve vasfı olduğu gibi Sena Vakfı’ndaki programlar da güzel niyetleri ve vasıfları hedefliyor. “Açılış Programı” da bu niyetlerin paylaşıldığı Tanıtım Fragmanı ile devam etti. Fragmanda; “İslam toplumunda, Kur’an ve Sünneti kaynak gören, ashab-ı kiramın izini süren nesillerin yetişmesine öncü olma; ilmin ve âlimin kıymetini bilerek ya öğreten ya dinleyen ya da seven olma arzusuyla yol alıyoruz…” vurgusu yapıldı.

Fragmanı, gür bir nidayla okunan Abdurrahim Karakoç’a ait “Gençliğe Mesaj” şiiri takip etti: “Kutlu mesaj verilmeyi bekliyor/Ölü dünya dirilmeyi bekliyor- Çekirdekler yarılmayı bekliyor/Ölü dünya dirilmeyi bekliyor” mısraları kalpleri titretti.

Program,Türkiye’den ve dünyanın farklı yerlerinden daha önce gerçekleştirilen faaliyetlere katılım sağlamış hanımların duygu-düşüncelerini paylaştığı video ile devam etti. Videoyla Ümmet-i Muhammed olmanın farkı hissedilerek Rabbimiz’in açtığı kalplerin hidayet ve nuru nasıl özümsediğine şahitlik edildi.

Yeni eğitim döneminin farklılığının hissedildiği bir diğer video da “Mektup Videosu”ydu. “Kardeşim, duyduk ki bizi merak etmişsin. Aramızdaki hasreti bir nebze olsun dindirsin diye bu satırları kaleme alıyoruz.” Cümlesiyle duygu yüklü başlayan video, sekiz yıllık faaliyetlerin, çalışmaların, heyecanların hatırlatması mahiyetinde oldu.

Kur’an’ımızın bereketiyle başlayan “Açılış Programı”, Ümmetimize dualar edildiği dakikalarla “âmin” sesleriyle son buldu. Mü’minler için her birliktelik, Rabbimiz’e bir adım daha yaklaşmak niyetiyledir. “Açılış Programı” da yeni dönemin adım adım Rabbimiz’e yaklaşmak isteyen heyecanlı gençlerin ve yüreklerin var olduğunu bir kez daha meleklere göstermek niyeti ve niyazıyla son buldu. Bir döneme daha “bismillah” dendi.